Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-30 06:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/forfattare-strejkar-for-klimatet-under-bokmassan/

Kultur

Författare strejkar för klimatet under Bokmässan

Författare som tänker strejka för klimatet under fredagen. Från vänster främre ledet: Malin Stehn, Lisa Förare, Bengt-Erik Engholm, Emma Karinsdotter, Emma Sundh och Maria Soxbo. Från vänster bakre ledet: Gustav Tegby, Charlotte Cederlund, Mats Söderlund, Gabrielle de Bourg, Moa Eriksson Sandberg och Johanna Nilsson.
Författare som tänker strejka för klimatet under fredagen. Från vänster främre ledet: Malin Stehn, Lisa Förare, Bengt-Erik Engholm, Emma Karinsdotter, Emma Sundh och Maria Soxbo. Från vänster bakre ledet: Gustav Tegby, Charlotte Cederlund, Mats Söderlund, Gabrielle de Bourg, Moa Eriksson Sandberg och Johanna Nilsson. Foto: Tomas Ohlsson

På fredagen sammanfaller Bokmässan med den globala klimatstrejken. Många författare planerar att delta. Klimatkrisen uppmärksammas också i ett flertal programpunkter på Bokmässan.

– Jag skulle skämmas om jag stod på Bokmässan och pratade filosofi samtidigt som detta äger rum, säger filosofen och författaren Torbjörn Tännsjö som avstår mässan för att i stället delta i klimatmanifestationen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in