Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-26 06:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/forundersokning-inledd-efter-pastadda-kidnappningsbilder-pa-kand-artist/

Musik

Förundersökning inledd efter påstådda kidnappningsbilder på känd artist

Under måndagen spreds en serie bilder på sociala medier som påstods visa en känd svensk artist med påståenden om denne blivit kidnappad och misshandlad. Nu har en förundersökning i fallet inletts. 

De spridda bilderna visade en person som var fasthållen och till synes skadad. Bilderna ska enligt Expressen ha tagits i mitten av april. DN har inte kunnat bekräfta att bilderna som påstås visa artisten faktiskt föreställer artisten eller huruvida artisten utsatts för ett brott eller inte.

Nu har en förundersökning i fallet inletts, rapporterar SVT. Att en förundersökning är inledd bekräftar åklagaren Sara Stolpe för DN.

– Jag kan bekräfta att det pågår en förundersökning som leds av mig, men jag kan inte gå in närmare på vad som framkommit i den, säger hon.

Artisten publicerade senare under måndagskvällen en video där han bekräftade att han var vid liv, och sa att alla kan råka ut för att bli kidnappade eller misshandlade. ”Jag är vid liv och ingen kan göra det jag gör och jag kommer fortsätta så länge jag lever”, säger han i videon.

Läs mer: Spridda bilder påstås visa hur svensk artist misshandlas 

DN har sökt artisten utan resultat. Artistens representanter, som DN varit i kontakt med, avböjer att kommentera fallet.