Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Har du koll på vad som är på gång i kulturvärlden?

Testa dina kunskaper i veckans kulturquiz!

DN Text

1 av 7

Duo På tisdag utkommer debattboken “Populistiska manifestet”. Vilken författarduo står bakom boken?

Nästa fråga

2 av 7

Musik På onsdag kväll uppträder Godspeed You! Black Emperor på Vasateatern. Vilken genrebeteckning brukar sättas på deras musik?

Nästa fråga

3 av 7

Supermarket På torsdag och fredag öppnar konstmässorna Supermarket Art Fair respektive Market Art Fair. Den förra startade som en reaktion mot den senare. Hur många år yngre är Supermarket?

Nästa fråga

4 av 7

Debut På fredag är det svensk premiär för Jesper Ganslandts nya film “Jimmie”, som handlar om en fyraåring som måste fly med sin pappa och lämna mamma hemma. Vad hette regissörens långfilmsdebut?

Nästa fråga

5 av 7

Citat “I´m leaving the table, I´m out of the game”, skrev Klas Östergren i samband med avhoppen från Svenska Akademien i slutet av förra veckan. Vem hämtade han citatet från?

Nästa fråga

6 av 7

Bang På lördag har “Bang” premiär på Kulturhuset Stadsteatern. Pjäsen handlar om den banbrytande DN-reportern Barbro Alving. Vem var hennes stora förebild som hon ville skriva en biografi om?

Nästa fråga

7 av 7

Ljudbok Ljudböcker debatteras friskt i litteraturvärlden just nu. Den strömmade ljudboken har sitt ursprung i talboken, som skapades för att ge synskadade vuxna tillgång till litteratur. När skedde det?

Du har svarat på 0 av 7 frågor