Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Har du koll på vad som händer i kulturvärlden?

DN Text

1 av 7

Bondlåt På torsdag spelar den brittiske sångaren Sam Smith i Globen. Till vilken av de senare Bondfilmerna gjorde han ledmotivet?

Nästa fråga
Leonard Cohen

2 av 7

Kärleksmöte Berwaldhallen anordnar i veckan (19-21 april) konserter tillägnade det legendariska New York-hotellet Chelsea Hotel, där många kända artister bott och skapat. Leonard Cohens "Chelsea Hotel" handlar om ett kärleksmöte med an annan känd artist. Vem?

Nästa fråga
Oprah Winfrey vill inte bli president.

3 av 7

Författare Filmen ”Ett veck i tiden” har premiär nästa fredag, med den förre talkshow-värden Oprah Winfrey i en av rollerna. Filmen är baserad på en bok med samma namn. Vem är författaren som skrivit boken?

Nästa fråga

4 av 7

Podd Komikern Marc Maron uppträder på Chinateatern i Stockholm på torsdagskvällen. Vad är namnet på hans berömda intervjupodd?

Nästa fråga
Den ständiga sekreteraren Sara Danius längst ned vid bordet när Svenska Akademien höll sin traditionella årliga högtidssammankomst 2015.

5 av 7

Akademien Svenska Akademien, nationens mest omskriva institution den senaste veckan, håller möten i Börshuset i Gamla stan på torsdagar. Vilket, närmast profetiskt namn, hade den tidskrift som ledamöterna Anders Olsson och Horace Engdahl medarbetade i på 80-talet?

Nästa fråga
Harry Schein vantrivdes i den gamla kulturen och sökte en ny roll.

6 av 7

Filmer Författaren Per Vesterlund släpper på tisdag sin nya biografi om Svenska filminstitutens första chef: Harry Schein. Vilka filmer var det Schein så famöst ville förbjuda på statlig tv?

Nästa fråga

7 av 7

Karaktär På onsdags sätts en scenföreställning av Albert Camus bok ”Främlingen” upp på Göteborgs Stadsteater. Vad heter huvudkaraktären i den klassiska boken?

Du har svarat på 0 av 7 frågor