Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Frågesport

Klarar du veckans kulturquiz?

Har du hängt med i kulturnyheterna den senaste tiden? Testa dig i årets första kulturquiz.

Rätta artikel

1 av 7

Tv-serien. President Trump skrev ett inlägg på Instagram om att bygga en mur mot Mexiko. Han refererade då en populär tv-serie. Vilken?

Nästa fråga

2 av 7

Boken. Filmen ”Under en öppen himmel” hade premiär i fredags. Den är baserad på en roman av Richard Ford från 1990. Vad heter boken?

Nästa fråga

3 av 7

Filmen. Den 28 januari går Guldbaggegalan av stapeln och nomineringarna tillkännagavs nyligen. Vilken film fick flest nomineringar?

Nästa fråga

4 av 7

Kontroversen. Pjäsen ”Vikingarna på Helgeland” orsakade kontrovers genom ett utspel på scenen. Vad gjorde man för att få folk så upprörda?

Nästa fråga

5 av 7

Boken. Författaren och ledarskapscoachen Thomas Erikson utsågs till Årets Förvillare 2018 för att enligt föreningen Vetenskap och Folkbildning ”ha lyckats vilseleda en stor del av det svenska folket”. Vad heter hans mest kända bok?

Nästa fråga

6 av 7

Dikussionen. Den franske författaren Michel Houellebecqs nya roman ”Sérotonine” har utlöst reaktioner i Frankrike. Vad handlar diskussionen om den här gången?

Nästa fråga

7 av 7

Klassikern. Göteborgs filmfestival har i år byggt ett antal sarkofager där biobesökaren kan se en ny film baserad på en svensk, litterär klassiker. Vilken?

Du har svarat på 0 av 7 frågor