Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Klarar du veckans kulturquiz?

Testa vad du kan om veckans kulturhändelser. Akademien, Järegård och Oscarsgalan – här är DN:s kulturquiz, vecka 2.

DN Text

1 av 7

Fråga 1: I veckan meddelade två av de så kallade ”avhopparna” från Svenska Akademien att de återvänder till arbetet. Vilka två personer var det?

Nästa fråga

2 av 7

Fråga 2: En brittisk spelfilm om spelet bakom kulisserna inför Brexit-omröstningen har orsakat kontrovers. Den innehåller bland annat en scen som inte skedde på riktigt – vad visar den?

Nästa fråga

3 av 7

Fråga 3: Efter knappt nio år meddelade organisationen Rättviseförmedlingen att man lägger ner verksamheten. Vad heter grundaren till organisationen?

Nästa fråga

4 av 7

Fråga 4: Filmen ”Vice” skildrar hur Dick Cheney i hemlighet styrde USA under George W Bushs presidentperiod. Vem belönades med en Golden Globe för rollen som Cheney?

Nästa fråga

5 av 7

Fråga 5: Lars von Trier funderar på en tredje säsong av tv-serien ”Riket”. Vilka ”svenska vakttorn” tackar Ernst Hugo Järegård i första säsongen då han på Rigshospitalets tak utbrister ”danskjävlar!”?

Nästa fråga

6 av 7

Fråga 6: Sveriges Radios romanpris delas ut i april. Vilken av följande böcker blev i veckan inte nominerad till priset på 30.000 kronor?

Nästa fråga

7 av 7

Fråga 7: Fortfarande är det oklart vem som ska leda Oscarsgalan i Los Angeles den 25 februari. Varför hoppade komikern Kevin Hart av uppdraget?

Du har svarat på 0 av 7 frågor