Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Klarar du veckans kulturquiz?

Har du hängt med i kulturnyheterna den senaste tiden? Testa veckans kulturquiz.

DN Text

1 av 7

Fråga 1: Ny kultur- och demokratiminister är Amanda Lind (MP). Hon har tidigare varit lokalpolitiker i i en kommun i Västernorrland. Vilken kommun?

Nästa fråga

2 av 7

Fråga 2: Filmversionen av Harry Martinsons klassiska rymdepos ”Aniara” är inte inspelad i studio – i stället har man filmat många scener i...

Nästa fråga

3 av 7

Fråga 3: Ola Salos krogshow har haft premiär på Rondo i Göteborg. Showen är döpt efter en av hans band The Arks låtar – vad heter den?

Nästa fråga

4 av 7

Fråga 4: Svenska filmen ”Gräns” nominerades till en Oscar för bästa smink och mask. Vilken typ av mytiska figurer handlar ”Gräns” om?

Nästa fråga

5 av 7

Fråga 5: Göteborgs filmfestival har invigts. Mads Mikkelsen är hedersgäst – vilken av dessa filmer har han inte varit med i?

Nästa fråga

6 av 7

Fråga 5: Spotify införde en ny funktion. Vad är det man kan göra från och med nu?

Nästa fråga

7 av 7

Fråga 7: En ny SVT-serie med Lotta Lundgren, Erik Haag, Kakan Hermansson och Olof Wretling har haft premiär. Vad heter serien och vad handlar den om?

Du har svarat på 0 av 7 frågor