Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Klarar du veckans kulturquiz?

Har du hängt med i kulturnyheterna den senaste tiden? Testa dig i veckans kulturquiz.

DN Text

1 av 7

Fråga 1: I dagarna har SVT:s julkalender traditionsenligt premiär. Vad heter den?

Nästa fråga

2 av 7

Fråga 2: I veckan presenterades alla artister som ska tävla i Melodifestivalen 2019. Vilken artist ska inte medverka?

Nästa fråga

3 av 7

Fråga 3: I den skönlitterära kategorin vann Linnea Axelssons ”Ædnan” årets Augustpris. Vem fick motta priset i fackbokskategorin?

Nästa fråga

4 av 7

Fråga 4: Vem ska göra rösten till lejonmamman Nala i Disneys nya ”Lejonkungen”, vars första trailer i veckan blivit den näst mest sedda genom tiderna?

Nästa fråga

5 av 7

Fråga 5: Det svenska hårdrockbandet Ghost befinner sig i en rättstvist, där den ena sidan i veckan har anklagat rättens ordförande för jäv eftersom han ingår i samma sällskap som den andra sidan i konflikten. Vilket sällskap?

Nästa fråga

6 av 7

Fråga 6: Margaret Atwood skriver en uppföljare till 1985 års dystopiska roman ”Tjänarinnans berättelse”, som fått ny uppmärksamhet i och med tv-serien ”The handmaid’s tale”. Vem spelar huvudrollen i tv-serien?

Nästa fråga

7 av 7

Fråga 7: Håkan Hellströms nya album släpps den 14 december, och redan nu har singeln ”Vänta tills våren” släppts. Men vilket år var det egentligen Håkan Hellström sa att han skulle ta en paus på ”några år”?

Du har svarat på 0 av 7 frågor