Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Quiz: 25 frågor om ”Seinfeld”

Nästa vecka är det 25 år sedan första avsnittet av ”Seinfeld” sändes i USA. Hur mycket vet du om den populära komediserien? DN har komponerat 25 frågor om skruvade rollfigurer, gravida skådespelare och återföreningar.

1 av 25

Kaféet? Vad heter kaféet som Jerry, Elaine och George är stamgäster på?

Nästa fråga

2 av 25

Personen 1? Rollfiguren George Costanza är inspirerad av en verklig person. Vem?

Nästa fråga

3 av 25

Personen 2? Rollfiguren Kramer är också inspirerad av en verklig person. Vem?

Nästa fråga

4 av 25

Förnamnet? Vad heter Kramer i förnamn?

Nästa fråga

5 av 25

Tv-serien? Under ”Seinfelds” första säsonger inleds och avslutas avsnitten med att Jerry Seinfeld framträder som ståuppkomiker. Samma inramningsteknik används senare i en annan komediserie som hade premiär på tv-kanalen FX år 2010. Vad heter serien?

Nästa fråga

6 av 25

Lösningen? Julia Louis-Dreyfus var gravid under delar av säsong 3 och säsong 8. Hur hanterades det av serieskaparna?

Nästa fråga

7 av 25

Titeln? När pilotavsnittet av ”Seinfeld” sändes den 5 juli 1989 hette serien något annat. Vad?

Nästa fråga

8 av 25

Kopplingen? Jason Alexander (George) spelar sliskig advokat i ”Pretty Woman”. Vad finns det för ytterligare koppling mellan ”Pretty Woman” och ”Seinfeld”?

Nästa fråga

9 av 25

Repliken? I avsnittet ”The Outing” försöker Jerry och Geroge bevisa för en skoltidningsreporter att de inte är ett homosexuellt par. Vilken replik upprepas ett flertal gånger i avsnittet?

Nästa fråga

10 av 25

Återföreningen 1? ”Seinfeld”-rollfigurerna har återförenats under flera avsnitt i en annan sitcom. Vilken?

Nästa fråga

11 av 25

Återföreningen 2? Att återförenas inom ramarna för en annan serie har blivit ett tema för ”Seinfeld”-skådespelarna. Nyligen dök rollfiguren George Costanza upp i en annan serie. Vilken?

Nästa fråga

12 av 25

Antalet avsnitt? ”Seinfeld” sändes från 1989 till 1998. Hur många avsnitt visades totalt?

Nästa fråga

13 av 25

Petade rollfiguren? Producenterna till ”Seinfeld” efterfrågade en kvinnlig rollfigur. Svaret blev till slut Elaine, spelad av Julia Louis-Dreyfus. Men i första avsnittet figurerar en annan kvinna som var tänkt att bli en av de fyra fasta rollfigurerna. Vem?

Nästa fråga

14 av 25

Rollfiguren? Art Vandelay introduceras i seriens andra avsnitt, "The Stake Out", och återkommer vid flera tillfällen. Vem är det?

Nästa fråga

15 av 25

Restaurangen? Vad heter restaurangen vars skylt ger ifrån sig ett kraftigt rött ljus, och får Jerry och Kramer att byta lägenhet?

Nästa fråga

16 av 25

Uppfinningen? Kramer använder sitt företag Kramerica Industries för att försöka förverkliga flera av sina uppfinningar. Vilken idé har inget med företaget att göra?

Nästa fråga

17 av 25

Yrket? Wayne Knight spelar Newman, som bor i samma hus som Jerry. Vad jobbar Newman som?

Nästa fråga

18 av 25

Öknamnet? I det sjätte avsnittet av ”Seinfelds” sjunde säsong ska Jerry, Elaine och George besöka en ny restaurang som Kramer varmt rekommenderat. Ägaren är känd för att vara en mycket strikt person som inte drar sig för att neka sina kunder att beställa. Vilket öknamn har han?

Nästa fråga

19 av 25

Barnet? Med undantag från ett avsnitt spelas Georges pappa Frank Costanza av en person som är far till en numera känd skådespelare. Vem är barnet?

Nästa fråga

20 av 25

Händelsen? Efter att ”Seinfeld” slutade sändas fortsatte Michael Richards (Kramer) som ståuppkomiker – ett tag. Vad hände som fick honom att sluta?

Nästa fråga

21 av 25

Högtiden? Julen är ett kommersiellt jippo. Det tycker åtminstone Frank Costanza, som mycket hellre firar sin egna alternativa högtid den 23 december. Vad kallas den?

Nästa fråga

22 av 25

Tävlingen? Ett av de populäraste avsnitten i ”Seinfeld” är ”The Contest” som gav manusförfattaren Larry David en Emmy. Avsnittet kretsar, som titeln antyder, om en tävling. Men om vad?

Nästa fråga

23 av 25

Skådespelaren? Vem av följande har inte gästspelat i ”Seinfeld”?

Nästa fråga

24 av 25

Tillfället? Larry David, en av ”Seinfelds” skapare och manusförfattare, lämnar serien efter sjunde säsongen. Han fortsätter att göra rösten till basebollaget New York Yankees ägare George Steinbrenner, men återvänder bara en gång till manusrummet. När?

Nästa fråga

25 av 25

Föremålet? Både i början av första avsnittet och i slutet av sista diskuterar Jerry och George ett visst föremål. Vilket?

Du har svarat på 0 av 25 frågor