Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Quiz: Kan du din julkalender?

År 1960 började julkalendern sändas i SVT. Sammanlagt har det blivit över 50 olika historier. Hur bra koll har du på julkalendrar genom tiderna

1 av 16

Quiz: Kan du din julkalender? 2012 fick den populära julkalendern ”Mysteriet på Greveholm" en uppföljare. Vad hette den?

Nästa fråga

2 av 16

Quiz: Kan du din julkalender? ”Pelle Svanslös” är populära barnböcker om katten Pelle som bor i Uppsala. 1997 tog katten steget in i julkalenderns värld tillsammans med karaktärer som Maja Gräddnos och den elaka katten Måns. Men vad heter Måns två dumma hantlangare?

Nästa fråga

3 av 16

Quiz: Kan du din julkalender? Den allra mest populära julkalendern sågs av 2,9 miljoner personer (första avsnittet). Vilken är det?

Nästa fråga

4 av 16

Quiz: Kan du din julkalender? Julkalendern ”Piratskattens hemlighet” var den första som spelades in utanför Sveriges gränser. I vilket land spelades den in?

Nästa fråga

5 av 16

Quiz: Kan du din julkalender? Två julkalendrar har sänts i repris. Vilka då?

Nästa fråga

6 av 16

Quiz: Kan du din julkalender? Skådespelaren Jonas Karlsson spelade en leksak i julkalendern ”Julens hjältar” år 1999. Vad var han för leksak?

Nästa fråga

7 av 16

Quiz: Kan du din julkalender? År 2001 utspelade sig julkalendern i en liten norrländsk by. Vilket namn är det som ska sättas in i titeln: ”... i Nudådalen”?

Nästa fråga

8 av 16

Quiz: Kan du din julkalender? År 1995 blev det dubbel glädje när julkalendern hade två delar som var en kvart vardera. Ena delen var sketcher med dockor, den andra delen var ett äventyr som fortlöpte under hela serien. Vad hette julkalendern?

Nästa fråga

9 av 16

Quiz: Kan du din julkalender? Vad heter den allra första julkalendern som sändes i Sveriges television 1960?

Nästa fråga

10 av 16

Quiz: Kan du din julkalender? Två gånger har det varit möjligt att ringa in till julkalendern eftersom det har varit direktsänt. Vilka två julkalendrar har det varit?

Nästa fråga

11 av 16

Quiz: Kan du din julkalender? Pettsson och Findus är två populära barnbokskaraktärer skapade av Sven Nordqvist. 1993 fick de sin egen julkalender. Vad hette den?

Nästa fråga

12 av 16

Quiz: Kan du din julkalender? Tage Danielsson låg bakom, och medverkade i, den första julkalendern som sändes i färg. Vad hette den?

Nästa fråga

13 av 16

Quiz: Kan du din julkalender? I ”Mysteriet på Greveholm” (1996) flyttar familjen Olsson in i slottet Greveholm och gör en makalös upptäckt. Vilken då?

Nästa fråga

14 av 16

Quiz: kan du din julkalender? ”Sunes jul” är en av de klasssiska julkalendrarna från 90-talet. Vad heter Sunes lillebror som var huvudperson i julkalendern med samma namn 2003?

Nästa fråga

15 av 16

Quiz: Kan du din julkalender? I den populära julkalendern från 2013 reser Barna Hedenhös från stenåldern in till vår nutid. Vad är det som skiljer samhället de besöker från samhället vi lever i i dag?

Nästa fråga

16 av 16

Quiz: Kan du din julkalender? Julkalendern år 2015 var sprungen ur en populär tv-serie som hade premiär 2012. Vilken tv-serie var det?

Du har svarat på 0 av 16 frågor