Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Vad kan du om Bokmässan?

Vad kan du egentligen om den årliga Bokmässan i Göteborg? Testa dig själv i DN:s quiz.

DN Text

1 av 10

Fråga 1: Det första året som Bokmässan ägde rum i Göteborg hette den inte Bokmässan, utan ”Bibliotek” – och året då mässan hölls. Vilket var året?

Nästa fråga

2 av 10

Fråga 2: Bokmässorna har ofta, men inte alltid, temaländer som får särskild uppmärksamhet. Vilket är 2019 års temaland?

Nästa fråga

3 av 10

Fråga 3: En av de många medverkande i DN:s monter under mässan 2019 är den italienska författaren Silvia Avallone. Vad hette hennes omtalade debutroman ”Acciaio” i svensk översättning?

Nästa fråga

4 av 10

Fråga 4: Att mässan hålls i Göteborg har knappast någon missat – men i vilken lokal?

Nästa fråga

5 av 10

Fråga 5: Vad heter den tidning som fick mycket uppmärksamhet vid 2017 års Bokmässa och som portades året därefter?

Nästa fråga

6 av 10

Fråga 6: Sedan förra året är en deckarmässa en del av Bokmässan. Vad heter den?

Nästa fråga

7 av 10

Fråga 7: Han började sitt yrkesliv som polis och kom senare att grunda Bokmässan (tillsammans med Conny Jacobsson) – vad heter han?

Nästa fråga

8 av 10

Fråga 8: En av författarna som kom till den första mässan var tyske Michael Ende, känd bland annat för fantasyberättelsen ”Den oändliga historien”. Vilken av följande böcker skrev han också?

Nästa fråga

9 av 10

Fråga 9: År 2017 fick Bokmässan konkurrens sedan flera författare valt att bojkotta mässan och i stället medverka på alternativa evenemang. Vad hette de andra två mässor som ägde rum samtidigt?

Nästa fråga

10 av 10

Fråga 10: På bokmässan 2015 blossade ett infekterat bråk upp mellan Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg å ena sidan, och Expressens Karin Olsson och författaren Daniel Suhonen (som skrivit Håkan Juholts biografi) å den andra, med anledning av att Suhonen valde att dyka upp i Expressens monter i stället för Aftonbladets. Vad kallades bråket i medierna?

Du har svarat på 0 av 10 frågor