Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Vad kan du om ”Game of thrones”?

Spoilervarning! Följande omfångsrika quiz om ”Game of thrones” innehåller information om samtliga sända säsonger – inklusive den pågående.

Vad kan du om en av världens mest omtalade tv-serier? Testa dig själv i DN Kulturs quiz om ”Game of Thrones”.

1 av 21

Klassiskt Game of thrones-ord I en skrämmande nyckelscen i sista säsongens fjärde avsnitt, ”Last of the Starks”, utropar den tidigare slaven Missandei ett klassiskt Game of thrones-ord. Vilket?

Nästa fråga

2 av 21

Ätten Starks hem i Norden Början av sista säsongen av Game of Thrones utspelas nästan uteslutande på ätten Starks traditionella hem i Norden. Vad heter det?

Nästa fråga

3 av 21

Hur dör pojkkungen? Hur dör den sadistiske pojkkungen Joffrey Baratheon?

Nästa fråga

4 av 21

Vad heter drakarna? Vad heter Daenerys Targaryens tre drakar?

Nästa fråga

5 av 21

Vem lever fortfarande? Tv-serien fortsätter sin tradition att i högt tempo ta livet också av viktiga rollfigurer – vem av dessa lever fortfarande när det allra sista avsnittet börjar?

Nästa fråga

6 av 21

Namnet på Ned Starks barn Vad heter Ned Starks barn med Catelyn Stark?

Nästa fråga

7 av 21

Hur många jättevargar? Hur många nyfödda jättevargar hittar familjen Stark i det allra första avsnittet av ”Game of thrones”?

Nästa fråga

8 av 21

Greyjoys motto Släkten Starks motto är ”Winter is coming”, och släkten Lannisters är, tvärtemot vad många tror, ”Hear me roar”. Men vilket är släkten Greyjoys?

Nästa fråga

9 av 21

Hur dör Littlefinger? Hur dör ränksmidaren Petyr Baelish, mer känd under namnet Littlefinger?

Nästa fråga

10 av 21

Vad gör Ned Stark i ”Sagan om ringen”? Sean Bean som spelar Ned Stark var också med i Peter Jacksons ”Sagan om ringen”-trilogi. Vilken roll spelar han där?

Nästa fråga
Arya Stark

11 av 21

Hur många är kvar på dödslistan? Hur många finns kvar på Arya Starks berömda dödslista när den åttonde säsongen tar vid?

Nästa fråga

12 av 21

Vem har Ramsay Bolton inte mördat? Vem av följande har Ramsay Bolton inte mördat?

Nästa fråga

13 av 21

Vad heter dokumentären om tv-serien? Ungefär en vecka efter sista avsnittet har en officiell tvåtimmarsdokumentär om inspelningen av tv-serien premiär? Vad heter dokumentären?

Nästa fråga

14 av 21

Vad heter den sjätte boken? George R R Martin har skrivit böckerna som tv-serien baseras på. Läsarna väntar ivrigt på den sjätte boken i serien. Den har redan ett namn, nämligen:

Nästa fråga

15 av 21

Vad heter låneinstitutet? I Braavos, en av de Fria städerna, finns ett låneinstitut som är viktigt inte minst för familjen Lannister. Vad heter det?

Nästa fråga

16 av 21

Vem har inte varit resesällskap? Vilken av följande karaktärer har Brienne of Tarth inte varit på resande fot med?

Nästa fråga
Jon Snow

17 av 21

I vilket material är svärdet gjort? I vilket material är Jon Snows svärd Longclaw tillverkat?

Nästa fråga

18 av 21

Vem levererar citatet? Ett ofta upprepat ”Game of thrones”-citat handlar om hur makten finns där människor tror sig att den finns. Att det är som en skugglek där ”en liten man kan ha en mycket stor skugga”. Vem levererar citatet?

Nästa fråga

19 av 21

Vilken film gav en Guldbagge? Norrmannen Kristoffer Hivju som spelar Tormund vann en Guldbagge för bästa manliga biroll vid Guldbaggegalan 2015. För en roll i vilken film?

Nästa fråga

20 av 21

Vad kallas den gamle smugglaren? Vad kallas den gamle smugglaren och Stannis-rådgivaren Davos Seaworth?

Nästa fråga
Emilia Clarke

21 av 21

Vad gick Emilia Clarke igenom? Emilia Clarke som spelar Daenerys avslöjade i mars i en artikel att hon gick igenom något svårt 2011. Vad var det?

Du har svarat på 0 av 21 frågor