Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Vad kan du om klassiska tv-serier?

Strömningsjättarna betalar miljarder för gamla godingar som ”Vänner”, ”Seinfeld” och ”Big bang theory”. Vad kan du om de allra mest klassiska serierna? Testa dina kunskaper i DN Kulturs quiz.

”Seinfeld”

1 av 13

Seinfeld. ”Yada, yada, yada...”. Den nihilistiska 90-talsserien ”Seinfeld” skapades av Jerry Seinfeld tillsammans med Larry David som senare fick en hit med en egen tv-serie. Vilken?

Nästa fråga
”Sex and the city”

2 av 13

Sex and the city. Den tabubrytande tv-serien ”Sex and the city” kretsar kring fashionistan Carrie ( Sarah Jessica Parker) och hennes detjingsugna vänninnor på Manhattan. Vad heter den fiktiva tidningen där Carrie varje vecka skriver en krönika under rubriken ” ”Sex and the City”?

Nästa fråga
”Vänner”

3 av 13

Vänner. Långköraren ”Vänner” sändes under tio säsonger mellan 1994 och 2004. Hur många avsnitt blev det totalt?

Nästa fråga
”The sopranos”

4 av 13

Sopranos. Vem spelar Tony Sopranos fru Carmela i ”Sopranos” och har senare huvudrollen i ”Nurse Jackie”?

Nästa fråga
”Six feet under”

5 av 13

Six feet under. Vilket efternamn har den dysfunktionella begravningsfamiljen i Alan Balls tv-serie ”Six feet under”?

Nästa fråga

6 av 13

Polisserie. ”Let's be careful out there!” var en standardreplik på morgonmötet på en viss polisstation i New York. Vad heter Stephen Bochcos banbrytande serie som gick mellan 1981 och 1987?

Nästa fråga

7 av 13

The Office. Vad heter det fiktiva pappersföretaget i Slough där mellanchefen David Brent (Ricky Gervais) bossar i ”The Office”?

Nästa fråga
”Prime suspect”

8 av 13

Fler poliser. I ”Prime suspect” spelade Helen Mirren poliskommissarien Jane Tennison. Vad hette serien på svenska?

Nästa fråga
”Twin Peaks”

9 av 13

Twin Peaks. Den plågsamma frågan ”Vem dödade Laura Palmer?” präglade första säsongen av David Lynchs ”Twin Peaks” som hade premiär i amerikansk tv i april 1990. Vem skrev det kända soundtracket till förtexterna?

Nästa fråga
”Vita huset”

10 av 13

Vita huset. Martin Sheen spelade president Josiah ”Jed” Bartlet i den politiska serien ”Vita huset” som gick mellan 1996 och 2006. Vem är INTE en av Bartlets medarbetare?

Nästa fråga
”The wire”

11 av 13

The Wire. David Simons ”The Wire” brukar räknas till en av tidernas absolut bästa serier. Simon ligger också bakom andra framgångsrika serier. Vilken av nedanstående serier har han INTE haft ett finger med i?

Nästa fråga
”Buffy the vampire slayer”

12 av 13

Buffy. Vem spelar huvudrollen i ”Buffy och vampyrerna” som sändes mellan 1997 och 2003?

Nästa fråga

13 av 13

Bildfråga. Från vilken tv-serie är bilden hämtad?

Du har svarat på 0 av 13 frågor