Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Frågesport

Vad kan du om Melodifestivalen?

Ingen Melodifestival utan skandal. Men har du koll på de senaste 10 årens stora schlagersnackisar? Testa dig själv i DN:s quiz.

Rätta artikel

1 av 10

2007. The Ark vann Melodifestivalen med "The worrying kind". Men när de ropades upp som segrare och Ola Salo skulle gå upp på scenen för att sjunga vinnarlåten... Ja, vad hände?

Nästa fråga

2 av 10

2008. Carola Häggkvist och Andreas Johnson tävlade med låten "One love". De tog sig inte till final – kanske på grund av att Carola hotades av röstbojkott. Men varför?

Nästa fråga

3 av 10

2009. Melodifestivalen utlöste en smärre diplomatisk kris med Ryssland detta år. Men vad var det som hände?

Nästa fråga

4 av 10

2010. Melodifestivalen var ganska skandalbefriat detta år – men något mycket ovanligt hände under Eurovision song contest i Oslo (och då menar vi inte det faktum att Sveriges Anna Bergendahl inte tog sig till final). Vad var det?

Nästa fråga

5 av 10

2011. Röstningskaos! Röstningskaos! Röstningskaos! SVT gjorde en dundertabbe under Andra chansen. Vad hände?

Nästa fråga

6 av 10

2012. Björn Ranelid ställde upp i Melodifestivalen med låten "Mirakel" – men kände sig så illa behandlad av medier, andra artister och författarkolleger att han hotade att dra sig ur och skrev ett öppet brev. I brevet stod det bland annat... Ja, vad?

Nästa fråga

7 av 10

2013. Sverige hade äntligen vunnit Eurovision Song Contest året innan – och fick arrangera tävlingen i Malmö arena. Petra Mede blev hyllad som programledare och för mellanakten "Swedish smorgasbord". Men Eric Saades insats som greenroomreporter var kanske inte lika lyckad. Bland annat kallade han Petra Mede för...

Nästa fråga

8 av 10

2014. En ny röstningsskandal! P4 Sjuhärad gjorde det rafflande schlageravslöjandet att det förekommit manipulering av telefonrösterna. Men hur?

Nästa fråga

9 av 10

2015. Många ansåg att Molly Pettersson Hammar hade blivit orättvist behandlad av SVT. Men hur?

Nästa fråga

10 av 10

2016. Anna Book blev diskvalificerad från tävlingen – men fick sjunga sin låt ändå, utom tävlan. Varför blev hon diskad?

Du har svarat på 0 av 10 frågor