Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

Vad kan du om Sällskapsresan?

DN Text

1 av 11

Ön? I ”Sällskapsresan” från 1980 åker Lasse Åbergs rollfigur Stig-Helmer Olsson till den fiktiva orten Nueva Estocolmo. På vilken ö ligger orten?

Nästa fråga

2 av 11

Mottot? Stig-Helmer och co reser i ”Sällskapsresan” med charterbolaget SunTrip. Vilket motto är tryckt på bolagets t-shirts?

Nästa fråga

3 av 11

Skidklubben? I uppföljaren ”Sällskapsresan II – Snowroller” åker Stig-Helmer till Alperna över nyår. På plats terroriseras han och andra skidåkare av den vårdslösa slalomklubben Samurajerna. Varifrån kommer klubben?

Nästa fråga

4 av 11

Procenthalten? I ”Sällskapsresan” letar de ofta överförfriskade herrarna Berra och Robban efter ”Pepes Bodega” som gjort sig känt för att sälja en viss spritdryck. Vilken?

Nästa fråga

5 av 11

Tipsaren? Berra och Robban tipsas om ”Pepes Bodega” av en kamrat de träffar på Arlanda. Vad kallas han?

Nästa fråga

6 av 11

Sista p:et? Enligt Siv och Majsan måste man ha med sig fyra viktiga saker på resan till Nueva Estocolmo. Pass, pesetas, piljetter och ja, vad?

Nästa fråga

7 av 11

Kollegorna? I ”Sällskapsresan II” förargas skidbolaget Snowrollers reseledare över att de har uniformer som liknar de tillhörande en annan yrkesgrupp på orten. Vad arbetar de som?

Nästa fråga

8 av 11

Erbjudandet? Vad erbjuder rollfiguren Arne till Berit i stället för karameller i ”S.O.S. – En segelsällskapsresa”?

Nästa fråga

9 av 11

Specialiteten? I första ”Sällskapsresan” går Kim Anderzons karaktär Siv på dejt och blir bjuden på en kanarisk specialitet. Vad?

Nästa fråga

10 av 11

Företaget? I ”Den ofrivillige golfaren” tar Stig-Helmer upp golfspelandet efter att företaget han arbetar på läggs ner. Vad heter företaget?

Nästa fråga

11 av 11

Utklädnaden? Stiger-Helmers ständige följeslagare är den prylgalne Ola Bramserud. Vad är han utklädd till i ”S.O.S. – En segelsällskapsresa”?

Du har svarat på 0 av 11 frågor