Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Vad kom före Hästpojken? – här är veckans kulturquiz

Vad händer i kulturvärlden under veckans som kommer? Testa dina kunskaper i kulturredaktionens framåtpekande.

DN Text

1 av 7

Musik Gruppen Hästpojken, som består av Martin Elisson och Adam Bolméus, släpper fredag den 20 april sitt nya album och spelar även på Debaser Strand samma dag. Vilket annat Göteborgsband har de båda två varit medlemmar i?

Nästa fråga

2 av 7

Författare Måndagen den 23 april är det ”Världsboksdagen”, som instiftades 1995 för att uppmärksamma boken och upphovsrätten. Idén föddes av den spanske författaren Vicente Clavel Andrés som ville att valet av dagen skulle ses som en hyllning till en annan känd spansk författare som avled den 23 april 1616. Vem?

Nästa fråga

3 av 7

Oscar Rockbandet Thirty Seconds to Mars dundrar på söndag in på Annexet i Stockholm med sångaren, tillika skådespelaren, Jared Leto i spetsen. 2013 vann Leto en Oscar för ”bästa biroll” – för vilken rollprestation?

Nästa fråga

4 av 7

Roman På torsdag har säsong två av tv-serien ”The Handmaid’s Tale”, med Elisabeth Moss i huvudrollen, svensk premiär. Serien är baserad på Margaret Atwoods bok med samma namn, men vad heter hennes debutroman?

Nästa fråga

5 av 7

Bang morgon lördag är det urpremiär för pjäsen ”Bang” på Kulturhuset Stadsteatern, med Anna Takanen i huvudrollen som DN:s före detta stjärnreporter Barbro ”Bang” Alving. Alving skrev ofta sina krönikor under pseudonym, vad kallade hon sig själv?

Nästa fråga

6 av 7

Skivor Record store day äger rum i helgen med mängder av spelningar och unika releaser runt om i landets skivaffärer. En av de få kvarvarande klassiska butikerna i Stockholm är Pet Sounds på Skånegatan. Vilken filmregissör brukar ofta nämna den som sin favoritaffär?

Nästa fråga

7 av 7

Tv-serie Black Panther-hysterin har knappt hunnit lägga sig innan det återigen är ”dunkardags”. Superhjältebonanzan ”The Avengers: Infinity War” har Sverigepremiär på onsdag, i regi av bröderna Anthony och Joe Russo. De två har tidigare regisserat en tv-serie om den dysfunktionella familjen Bluth. Vad heter tv-serien?

Du har svarat på 0 av 7 frågor