Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Frågesport

Vad vet du om Lukas Moodyssons filmer?

Den 1 juli är det premiär för Lukas Moodyssons första tv-serie ”Gösta” – som också är Skandinaviens första originalserie för HBO. Vad kan du om den svenska regissören och hans tidigare verk? 

Rebecka Liljeberg och Alexandra Dahlström i ”Fucking Åmål”.

1 av 11

Replik ”Varför måste vi bo i fucking jävla kuk-Åmål?”. Lukas Moodyssons debutfilm är späckad med klassiska repliker. Vilken replik är INTE hämtad från ”Fucking Åmål”?

Nästa fråga
Guldbaggegalan 1999.

2 av 11

Uppståndelse När ”Fucking Åmål” blev mångfaldigt Guldbaggenominerade väckte Moodysson stor uppståndelse på filmgalan genom att komma med hundöron och dissa en tidigare boss för Svenska Filminstitutet för att hen varit otrevlig mot ett barn under en flygresa. Vem talade han om?

Nästa fråga
”Tillsammans” (2000).

3 av 11

Roll Komedin ”Tillsammans” (2000) skildrade ett 70-talskollektiv utanför Stockholm och blev en stor publiksuccé. Vem spelade den struliga singelpappan Rolf i filmen?

Nästa fråga
Goran Marjanovic, Sanna Bråding, Björn Almroth, Lukas Moodysson och Thorsten Flinck

4 av 11

Porrfilm Vad heter filmen med bland andra Sanna Bråding och Thorsten Flinck som kretsar kring en porrfilmsinspelning?

Nästa fråga
Lukas Moodysson 1990.

5 av 11

Sällskap Vad kallades det litterära sällskap med bland andra Clemens Altgård, Håkan Sandell och Kristian Lundberg som Lukas Moodysson tillhörde i skarven mellan 80-tal och 90-tal?

Nästa fråga
Liv LeMoyne, Mira Grosin och Mira Barkhammar tillsammans med regissören Lukas Moodysson.

6 av 11

Serieroman Vad heter filmen från 2013 med Liv LeMoyne, Mira Grosin och Mira Barkhammar som baseras på en serieroman av Coco Moodysson?

Nästa fråga
”Det nya landet”

7 av 11

Manus Strax före millennieskiftet skrev Moodysson tv-serien ”Det nya landet” tillsammans med en annan framstående manusförfattare. Vem?

Nästa fråga
Lukas Moodysson och Stefan Jarl

8 av 11

Terrorister År 2003 gjorde Lukas Moodysson en dokumentär tillsammans med ”Dom kallar oss mods”-regissören Stefan Jarl. Vad handlade ”Terrorister - en film om dom dömda” om?

Nästa fråga
”Lilja 4-ever”

9 av 11

Huvudroll Lukas Moodysson vann guldbaggar för både bästa regi och bästa manus med traffickingdramat ”Lilja 4-ever”. Vem spelade titelrollen?

Nästa fråga
Ur ”Tillsammans”

10 av 11

Roll ”Signe och Sigvard säger att vi ska kasta Pippi-boken för Pippi är kapitalist och därför ska vi inte läsa den boken för barnen”, säger rollfiguren Anna i ”Tillsammans” som också går runt i köket näck för att lufta bort svamp i underlivet. Vem spelar henne?

Nästa fråga
Ur ”Gösta”

11 av 11

Titelroll Vem spelar titelrollen i Moodyssons första tv-serie ”Gösta” som visas på HBO Nordic? Han har även en roll i Ari Asters ”Midsommar”.

Du har svarat på 0 av 11 frågor