Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Frågesport

Vad vet du om musikaler och Broadway?

Att USA har en ny president märks på Broadway. Politisk och samhällsengagerad teater har fått en ny, högre status, och publiken verkar se det som en politisk handling att stödja teatrarna och musikalerna. Vad vet du om musikaler och Broadway? Testa dig i DN:s quiz.

Rätta artikel

1 av 10

1 Vad heter det amerikanska pris som brukar kallas för teaterns, och musikalens, motsvarighet till Oscars?

Nästa fråga

2 av 10

2 Ett mindre känt faktum om Christine Daaé, den kvinnliga huvudpersonen i musikalen ”Fantomen på Operan”, är hennes ursprung. Var är Christine född?

Nästa fråga

3 av 10

3 ”Rent”, rockmusikalen om en grupp unga New York-konstnärer i skuggan av nittiotalets hiv-epidemi, är baserad på en mycket känd italiensk opera. Vilken?

Nästa fråga

4 av 10

4 Vad heter den kända sång om svek och förlorad kärlek som Fantine, mamma till den oäkta Cosette, sjunger i ”Les Misérables”?

Nästa fråga

5 av 10

5 Vem spelar dottern Sophie i 2008 års filmatisering av Abbamusikalen ”Mamma Mia!”?

Nästa fråga

6 av 10

6 Broadwaystjärnan Idina Menzel gör inte bara rösten till Elsa i omåttligt populära Disneyfilmen ”Frost”. Hon är även känd som Elphaba, den onda häxan i musikalen ”Wicked”. Vem spelar hennes goda syster Glinda i originaluppsättningen?

Nästa fråga

7 av 10

7 Vad heter den hiphopmusikal om männen bakom USA:s konstitution som sedan premiären 2015 tagit Broadway med storm?

Nästa fråga

8 av 10

8 Barbra Streisand spelar huvudrollen i ”Funny girl”, musikalen från 1963 som är löst baserad på den tidigare Broadway-stjärnan Fanny Brices liv. Hur lyder textraden i låten ”Don't rain on my parade”, som inleds med ”Life's candy and...”?

Nästa fråga

9 av 10

9 Vad heter det yngsta av de sju barnen i familjen von Trapp, i musikalen och filmmusikalen ”Sound of music”?

Nästa fråga

10 av 10

10 Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musikal ”Kristina från Duvemåla” hade premiär på Malmö musikteater 1995. Helen Sjöholm spelade då Kristina och Peter Jöback Robert – men vem spelade Karl Oskar?

Du har svarat på 0 av 10 frågor