Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-01 14:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/fran-instruktion-till-inspiration-kokboksfotot-fyller-90/

Kultur

Från instruktion till inspiration – kokboksfotot fyller 90 år

Vad som anses som bra matbilder förändras över tid.
Vad som anses som bra matbilder förändras över tid. Foto: Fredrik Funck

Vad är viktigast – handgreppen eller resultatet? Länge har matbilderna spelat en avgörande roll i de svenska kokböckerna. Men synen på vad som är viktigt att visa har varierat. DN:s matredaktör Elin Peters har bläddrat genom nittio år av kokböcker och konstaterar att känslor, inspiration och effekter numera är viktigare än att förklara hur man gör.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in