Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Fredrik Strage köpte Marcus Birros skinnjacka på auktion – i present till Marcus Birro

Fredrik Strage.
Fredrik Strage. Other: ANETTE NANTELL

Fredrik Strage lade det vinnande Traderabudet på Marcus Birros skinnjacka – för att ge tillbaka jackan till Marcus Birro.

En skinnjacka tillhörande Marcus Birro såldes i veckan på Tradera för 1 025 kronor. Säljaren var Jonna Vanhatalo, som tidigare orsakade stor uppståndelse genom att sälja en tavla föreställande det då gifta paret på deras bröllopsdag, som slutligen tillföll Alex Schulman. I annonsen kallade hon jackan för en ”offerkofta av skinn”.

Köparen av skinnjackan var DN:s Fredrik Strage – och syftet att ge jackan tillbaka till dess ursprungliga ägare.

Till DN säger Fredrik Strage att Marcus Birro hade på sig jackan första gången han såg honom i tv.

– Den symboliserar klassisk goth och Sisters Of Mercy, en sida av honom som jag tycker att han ska bejaka snarare än att kandidera som partiledare för Kristdemokraterna. Att också den skulle hamna hemma hos Alex Schulman gav mig viss ångest, så jag bestämde mig för att rädda jackan. Det handlar inte om att hjälpa Marcus Birro – jag gjorde det för rocken.

Fredrik Strage befann sig på påsklov i Chamonix när han upptäckte annonsen, och lade det slutgiltiga budet på 1 025 kronor i sista sekund.

– Nu hänger den hemma hos mig, men han ska få den i nästa vecka. Jag tänkte för en sekund att jag skulle prova den, och kanske behålla den om den passade, men den var väldigt lik Peter Springare-jackan.

Hur mycket var du beredd att betala?

– Inte över tvåtusen spänn. Men 1 025 kronor känns som en investering i rocken.

Marcus Birro tackar i sin blogg Fredrik Strage ”för att du finns”.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.