Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-07 17:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/fyra-atalas-for-mordet-pa-rapparen-pop-smoke-tva-riskerar-dodsstraff/

Kultur

Fyra åtalas för mordet på rapparen Pop Smoke – två riskerar dödsstraff

Bashar Barakah ”Pop Smoke” Jackson.
Bashar Barakah ”Pop Smoke” Jackson. Foto: Steven Ferdman/REX

Fyra personer, varav två minderåriga, har åtalats för mordet på den amerikanska rapparen Pop Smoke.

TT Text

Pop Smoke, vars egentliga namn är Bashar Barakah Jackson, sköts ihjäl vid ett misstänkt inbrott i Hollywood i februari. Han var då 19 år.

Vid en fällande dom riskerar de två åtalade vuxna livstids fängelse eller dödsstraff. Åklagarkammaren i Los Angeles uppger i ett pressmeddelande att man ännu inte beslutat sig för vilket straff man kommer att yrka på.

Nyligen gick Pop Smokes postuma album ”Shoot for the stars aim for the moon” rakt in på den amerikanska albumlistans förstaplats.

Ämnen i artikeln

Hiphop
USA

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt