Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-19 12:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/girlsstjarna-slar-tillbaka-mot-incestanklagelser/

Kultur

Girls–stjärna slår tillbaka mot incestanklagelser

Skådespelerskan och författaren Lena Dunham har anklagats för sexuella övergrepp på sin lillasyster, skriver businessinsidor.com. På lördagen slog hon tillbaka mot anklagelsen på Twitter: ”Högerpressens nyhet om att jag antastade min lillasyster är inte LOL– det är riktigt jävla upprörande och äckligt.”

Artikeln publicerades i veckan på den konservativa webbplatsen ”Truth Revolt” och refererade till ett utdrag ur Lena Dunhams senaste bok ”Not That Kind of Girl”. Där beskriver Dunham hur hon som sjuåring ”öppnade” sin lillasysters snippa för att se om ”den såg likadan ut som min”.

I artikeln stod att Lena Dunham skulle ha varit 17 år vid händelsen, men senare införde man en rättelse om att hon var 7 år. Den pikanta anekdoten togs även upp i det konservativa magasinet "National Review”, skriver businessinsidor.com.

Lena Dunham hade fram till lördagen inte kommenterat incestanklagelsen, men då gick hon till motattack på sitt Twitterkonto. Där skriver hon bland annat att det var en berättelse om livet som en ”udda 7-åring”, och att hon uppfattade anklagelsen om sexuella övergrepp som "upprörande och äckligt”.

”Förresten, om du som liten unge aldrig har tittat på ett annat barns snippa, tja, då är det bara att gratulera”, skriver Lena Dunham.