Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Gitarristen J Geils är död

J Geils 1982.
J Geils 1982. Foto: IBL

Den amerikanske gitarristen och sångaren J Geils är död. Han avled i sitt hem i Massachusetts på tisdagen av naturliga orsaker, 71 år gammal, enligt polisen.

Geils var frontfigur i The J Geils Band, som hade sin storhetstid under 1970- och 80-talet. Bandet var från början ett bluesrockband, som senare övergick mer åt new wave. Bland deras största hits finns "Love stinks", Freeze frame" och kanske framför allt "Centerfold", som toppade Billboards topp 100-lista i över sex veckor. 1982 var J Geils Band förband till Rolling Stones på Ullevi i Göteborg.

Gruppen splittrades 1985 och återförenades två gånger, 1999 och 2006. J Geils släppte även flera jazzskivor på egen hand.

 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.