Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 23:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/godhetens-revansch/

KULTUR

Godhetens revansch

Bild 1 av 4
Foto: Marcus Ericsson/TT
Bild 2 av 4
Foto: Andreas Hillergren/TT
Bild 3 av 4 Under de senaste veckorna har många människor över hela Sverige engagerat sig för att hjälpa flyktingar. Man samlar in kläder och leksaker, delar ut mat och dryck och erbjuder skjuts eller tak över huvudet.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Bild 4 av 4
Foto: Andreas Hillergren/TT

Just nu sveper en våg av empati genom Europa och viljan att hjälpa människor på flykt är stor. Många kommer kanske inte att månad efter månad orka eller ha möjlighet att stå på stationerna med matpaket och välkomstskyltar, men nya spår har ändå ristats i våra hjärnor, skriver författaren Eva-Lotta Hultén.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.