Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 11:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/good-harvest-skapar-en-dramatik-som-kanns-pur-och-ra/

Skivrecensioner

Good Harvest skapar en dramatik som känns pur och rå

Hanna Enlöf och Ylva Eriksson i Good Harvest.
Hanna Enlöf och Ylva Eriksson i Good Harvest. Foto: Olof Grind

Med en fot i svensk folkmusik och den andra i känslovurmande americana ger duon Good Harvest ut sitt andra album – som är underbart i sin charmiga spretighet.

Drömmar om juni känns aldrig lika avlägsna som i februari. Sommarnatten, ljuv för att den är förgänglig, säg lika förgänglig som en omöjlig – och därför förtärande – förälskelse, är spelplatsen för titelspåret på Good Harvests andra skiva.

En skiva där känslor, ofta de man inte vill ha men ändå måste dras med, stöps i naturlyriska metaforer som i sig skapar en dramatik som kanske inte är ny, men känns pur och rå trots de stundtals finstämda arrangemangen. Med en fot i svensk folkmusik och den andra i känslovurmande americana tar duon ännu ett kliv i framgångssagan som började 2016.

”Dream of June” är ett dynamiskt album, lekfullt, ärligt och mångbottnat i så väl temperament som tempo, poplyrik som tematik. Tillåtande i all sin charmiga spretighet, och därför alldeles underbart. Det är Good Harvest 2.0.

Bästa spår: ”Lioness”

 

Läs fler musikrecensioner av Alexandra Sundqvist, till exempel om hur Alice Boman lyckas behålla den intima känslan.