Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-05 13:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/goteborgs-konstmuseum-far-ny-chef/

Kultur

Göteborgs konstmuseum får ny chef

Bild 1 av 2 Göteborgs konstmuseum
Foto: Matthew Bargo / Wikipedia commons
Bild 2 av 2 Patrik Steorn
Foto: Göteborgs stad

Patrik Steorn blir ny museichef på Göteborgs konstmuseum. Han lämnar därmed Thielska galleriet i Stockholm, där han har varit sedan 2014.

– Göteborgs konstmuseum har en enastående konstsamling, säger Steorn.

Patrik Steorn är docent i konstvetenskap och har chefat över Thielska galleriet i Stockholm sedan 2014. Han har tidigare arbetat på Nationalmuseum och vid Stockholms universitet, där han bland annat har forskat på svenskt mode.

– Jag är mycket glad för att Patrik Steorn har valt att tacka ja till att bli museichef för Göteborgs konstmuseum. Hans chefskap kombinerar en gedigen konsthistorisk kunskap med en tydlig publik vision om nästa generations konstmuseum, säger Britta Söderqvist, sektorschef museer i Göteborgs Stads kulturförvaltning, i ett pressmeddelande.

Göteborgs konstmuseum har ungefär 250 000 besökare per år och utsågs 2018 till Årets museum. Men museet är i behov av en om- och tillbyggnad, skriver GP

Patrik Steorn tillträder sin nya chefstjänst i september.