Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-03 22:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/greta-thunbergs-sommarprat-mest-lyssnat-hittills/

Kultur

Greta Thunbergs Sommarprat mest lyssnat hittills

Greta Thunberg.
Greta Thunberg. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Klimataktivisten Greta Thunbergs Sommarprat har varit mest populärt i år, skriver Sveriges Radio i ett pressmeddelande. Halvvägs genom säsongen av Sommar i P1 släpper man nu topplistan över de mest lyssnade programmen.

Greta Thunberg var först ut av årets Sommarvärdar när hon inledde traditionsenligt på midsommardagen. Halvvägs genom säsongen har Sveriges Radio nu släppt topplistor över de mest lyssnade programmen. Greta Thunberg toppar både när det gäller antalet lyssnare live i P1 och som poddversion. Dessutom har klimataktivistens program skapat flest reaktioner i sociala medier, skriver SR.

Tvåa på listan över antalet poddlyssningar ligger statsepidemiolog Anders Tegnell, som också var det tredje mest lyssnade programmet i direktsändning.

Siffrorna för det redan populära programmet har ökat rejält i år. Direktlyssningen har ökat med i genomsnitt 150.000 lyssnare per program. Sett till poddlyssningen slog programmet rekord redan i starten av årets upplaga. Under vecka 28 lyssnade nära 1,7 miljoner på programmet som podd.

– Så här i halvtid kan vi konstatera att Sommar i P1s genomslag i år är större än någonsin. Greta och Anders Tegnell talar initierat om klimat och pandemistrategi till miljontals lyssnare. Samtidigt når även mindre kända personer en stor publik, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar i P1 i pressmeddelandet.

 

 

 

Läs mer:

Så var Greta Thunbergs sommarprat

Greta Thunbergs Sommar slår internationellt

Hörselskadades riksförbund: SR har en förlegad syn på radio

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt