Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Grotesco fick Guldrosen i Berlin

Ur “Flyktingkrisen – en musikal”.
Ur “Flyktingkrisen – en musikal”. Foto: SVT

Grotesco tog på torsdagskvällen hem det prestigefyllda tv-priset Guldrosen under en gala i Berlin. “Flyktingkrisen – en musikal” tog förstapriset i kategorin Comedy.

Humorgruppen Grotesco som står bakom programmet fick priset för sin satiriska skildring “Flyktingkrisen – en musikal” som är första avsnittet i serien ”Grotescos sju underverk” som sändes i SVT.  

— Vi är så glada och stolta att Grotesco fått en så tung internationell utmärkelse. Grotescogänget har en unik förmåga att träffsäkert skämta kring såväl det aktuella och allvarliga som det vardagligt absurda. Vi är otroligt glada att få jobba tillsammans med dem, säger Lena Glaser, programdirektör på SVT, i ett pressmeddelande.

Guldrosen, Rose d'Or, är en av de äldsta och mest respekterade tv-tävlingarna i Europa. 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.