Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Grotesco och Josefin Johansson fick komikerpris på Svenska standupgalan

På Svenska standupgalan delades, under fredagkvällen i Göteborg, pris ut till komiker som Josefin Johansson, Johan Glans och Grotesco. 

Svenska standupgalan, i ståuppklubben Oslipats regi, ägde rum under fredagskvällen på Stora teatern i Göteborg.

Under kvällen delades pris ut till ett antal svenska komiker. Årets kvinnliga komiker blev Josefin Johansson, aktuell i ”På spåret” och ”Smartare än en femteklassare”, med motiveringen ”något så unikt som en intelligent tramsbyxa”.

Årets manliga komiker blev Messiah Hallberg, och årets nykomling Josefin Sonck. Johan Glans fick pris i kategorin årets föreställning för sin ”World tour of the world”.

Humorgruppen Grotesco vann i klassen årets media för ”Grotescos sju mästerverk”, som hyllades när det sändes på SVT i höstas. ”Från det burleska till det subtila, från samhällstillvänd satir till snabba sketcher”, lät det i motiveringen.

Juryns hederspris 2018 gick till Martin Soneby för radioshowen ”AMK morgon”.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.