Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Grotesco och Josefin Johansson fick komikerpris på Svenska standupgalan

På Svenska standupgalan delades, under fredagkvällen i Göteborg, pris ut till komiker som Josefin Johansson, Johan Glans och Grotesco. 

Svenska standupgalan, i ståuppklubben Oslipats regi, ägde rum under fredagskvällen på Stora teatern i Göteborg.

Under kvällen delades pris ut till ett antal svenska komiker. Årets kvinnliga komiker blev Josefin Johansson, aktuell i ”På spåret” och ”Smartare än en femteklassare”, med motiveringen ”något så unikt som en intelligent tramsbyxa”.

Årets manliga komiker blev Messiah Hallberg, och årets nykomling Josefin Sonck. Johan Glans fick pris i kategorin årets föreställning för sin ”World tour of the world”.

Humorgruppen Grotesco vann i klassen årets media för ”Grotescos sju mästerverk”, som hyllades när det sändes på SVT i höstas. ”Från det burleska till det subtila, från samhällstillvänd satir till snabba sketcher”, lät det i motiveringen.

Juryns hederspris 2018 gick till Martin Soneby för radioshowen ”AMK morgon”.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.