Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Gruppen Alcazar splittras efter 20 år

Other: FREDRIK PERSSON / TT

Alcazar splittras efter 20 år och ger sig ut på en sista turné.

"Det är vår chans att personligen tacka alla fans, gamla som nya. Vi skall dansa natten lång, som om morgondagen inte fanns", säger trion i ett uttalande.

2018 blir discotrion Alcazars sista år som grupp – i höst ger de sig ut på en sista Sverigeturné. Men innan dess gör de den officiella låten till Europride-festivalen, och i dag släpps nya singeln "In the name of love".

"Det har varit 20 år av hjärta, smärta, utmaningar, erövringar, Melodifestivaler och allt annat som hör livet till. I dag är vi bättre, starkare och har det roligare än någonsin. Vi har ett glädjens år framför oss, det är Alcazars 20-års jubileum och det finns inga vi hellre vill fira med än alla fantastiska Alcastars där ute.", säger trion i ett uttalande som refereras av Aftonbladet.

Alcazar bildades 1998 och består av Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Lina Hedlund. Tidigare bestod gruppen även av Magnus Carlsson och Annika Kjærgaard. De har haft hits som "Not a sinner nor a saint", tävlat i Melodifestivalen fem gånger samt gjort egna krogshowen "Disco defenders".

Avskedsturnén "20 years of disco – mission completed" drar igång i Halmstad i oktober och fortsätter sedan till ytterligare 13 städer.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.