Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Gudrun Sjödén slår tillbaka: Jag sade ”bekväma”, inte ”lata”

Gudrun Sjödén, designer.
Gudrun Sjödén, designer. Foto: Emma Johansson

Kläddesignern Gudrun Sjödén känner sig missförstådd, efter de skarpa reaktionerna i inte minst sociala medier efter det att hon i en intervju för Svenska Dagbladet sagt att vissa kvinnor som klagar över låg lön ”har valt en bekväm livsstil”.

På tisdagen skriver Gudrun Sjödén i en debattartikel i samma tidnings nätupplaga att uppståndelsen i sociala medier till stor del byggt på att hon skulle ha sagt att kvinnorna var ”lata”, när det hon verkligen sade var att de var ”bekväma” (länk till Svenska Dagbladets intervju). Ilskna kommentarer om att det är lätt för den rika att säga att det är bättre att vara rik än fattig, har hörts i den efterföljande debatten. Och i en tidningskommentar kan vi läsa rubriken ”Vem sydde ihop Gudrun Sjödéns karriär?”.

”Att många i debatten har bytt ordet bekväm till ordet lat är en otrolig misstolkning av vad jag i grunden tycker och har sagt”, skriver Gudrun Sjödén i sin artikel.

Hon beskriver översiktligt hur hennes företag såg dagens ljus för över 40 år sedan, för att därefter ha vuxit till det det är i dag: en affärsverksamhet som omsättningsmässigt är nära att nå en miljard kronor och sysselsätter ”fler än 400 medarbetare i Norden, Tyskland, Storbritannien och USA”.

Kläddesignern säger vidare att hon ”givetvis inte menar alla kvinnor” när hon beskriver vilka som håller sig med en bekväm livsstil. ”Denna tillspetsning och misstolkning”, skriver hon, ”är en av orsakerna till varför hela drevet i sociala medier satte igång. En tragisk baksida av den nya digitala världen som vi nu lever i.”

Avseende sin personalpolitik trycker Sjödén på att kollektivavtal ”är ett sätt att låta någon annan sköta en förhandling i ditt ställe”. I Gudrun Sjödén Design AB har det, påpekar hon, alltid funnits möjlighet till direkta samtal och förhandlingar mellan henne och medarbetarna. Samtidigt ligger lönenivån för de handelsanställda i företaget ”i snitt 5–10 procent över kollektivavtalen”.

Apropå feminism understryker företagsledaren att ledningsgruppen består av 100 procent kvinnor och styrelsen till övervägande delen av kvinnor.

Gudrun Sjödén lyfter så fram ett uttryck hon gillar och vägleds av: ”Vill du få saker gjorda – anställ en kvinna! Vill du ha någon som pratar – ta då en man!”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.