Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 08:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/gunilla-roor-ny-chef-pa-norrbottensteatern/

Scen

Gunilla Röör ny chef på Norrbottensteatern

Gunilla Röör i ”Bortförd vid midnatt”, 2017.
Gunilla Röör i ”Bortförd vid midnatt”, 2017. Foto: Thomas Karlsson

Skådespelaren Gunilla Röör tar över som teaterchef på Norrbottensteatern. 

DN Text

Norrbottensteatern, länsteatern med huvudscen i Luleå, har fått en ny chef.

Det är skådespelaren Gunilla Röör som flyttar upp från Stockholm, där hon länge varit verksam på Kulturhuset Stadsteaterns scen, för att ta över efter företrädaren Mats Pontén.

– Jag ser oerhört mycket fram emot att komma till Norrbotten och Norrbottensteatern, detta ska bli så väldigt roligt, säger hon i ett pressmeddelande.

Förutom sina många roller på Kulturhuset Stadsteatern har Gunilla Röör skådespelat i en lång rad filmer och tv-serier, däribland ”Enkelstöten”, ”Bibliotekstjuven” och ”Tusenbröder”. Två gånger har hon fått en Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll, i ”Freud flyttar hemifrån” respektive ”Sommaren”.

Hon tillträder sin nya tjänst 2021.

Ämnen i artikeln

Scen
Norrland

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt