Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Guns N' Roses-fans slog sönder Donald Trump-piñata på scen

Axl Rose bjöd upp fans på scen för att förstöra en Donald Trump-piñata.
Axl Rose bjöd upp fans på scen för att förstöra en Donald Trump-piñata. Foto: BRU GARCIA

Guns N' Roses tog ut en Donald Trump-piñata på scen vid en spelning på torsdagen. Därefter uppmanade frontfiguren Axl Rose publiken att förstöra den.

När Guns N' Roses på torsdagen spelade på Mexiko Citys Placio de los Deportes avbröt de musiken under showen. Ut på scen togs en piñata i form av Donald Trump, som frontfiguren Axl Rose sedan uppmanade fansen att slå sönder, enligt musiksajten Pitchfork.

Axl Rose har tidigare kritiserat Donald Trump, framför allt för utnämningen av Alabamasenatorn Jeff Sessions till USA:s nästa justitieminister.

”Bra människor lyssnar inte på, tar inte hänsyn till, nominerar och väljer inte personer som senator Jeff Sessions”, skrev han på Twitter efter utnämningen.

Att Donald Trump-piñatan togs fram just vid spelningen i Mexiko kan ha att göra med löftet om att bygga en mur mellan USA och Mexiko, och låta Mexiko betala för den. Ett löfte som Donald Trump har upprepat under valrörelsen.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.