Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-15 04:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/han-ar-emmynominerad-ovantat/

Kultur

Han är Emmynominerad: ”Oväntat”

Goodbye Kansas Studios lokaler i Uppsala. Arkivbild.
Goodbye Kansas Studios lokaler i Uppsala. Arkivbild. Foto: Marko Säävälä/TT

Jesper Kjölsrud är en av de svenskar som nominerats till en Emmy, tv-världens finaste pris, i höst.

TT Text

– Det hade jag inte alls förväntat mig. Det kom lite out of the blue. Det är lite typiskt att bli nominerad under en pandemi, det kanske blir en efterfest i vardagsrummet, säger han till Gefle Dagblad.

Jesper Kjölsrud och hans tidigare arbetsgivare – svenska Goodbye Kansas – är tillsammans med en rad andra bolag nominerade för sina insatser med specialeffekterna i tv-serien ”Tom Clancy's Jack Ryan”.

Kjörsrud är uppvuxen i Gävle, men arbetar nu i London. Han hade hoppats på att det skulle bli en gala i Los Angeles, men arrangörerna har ställt in en fysisk gala till förmån för en digital tillställning, som hålls den 20 september.

Ämnen i artikeln

Tv-serier

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt