Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-11 17:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/han-fick-stjarnorna-att-avsloja-hollywoods-morka-hemlighet/

De senaste åren har Ronan Farrow blivit en stark röst i den amerikanska offentligheten, och en självklar gäst på Oscarsgalan.
De senaste åren har Ronan Farrow blivit en stark röst i den amerikanska offentligheten, och en självklar gäst på Oscarsgalan. Foto: Chelsea Lauren/WWD/Shutterstock
KULTUR

Han fick stjärnorna att avslöja Hollywoods mörka hemlighet

Hösten 2017 avslöjas Hollywoods mörka hemlighet. I centrum står den unge reportern Ronan Farrow, son till Mia Farrow och Woody Allen. Underbarnet som kämpat för att slippa förknippas med familjens tragedier. Men när han börjar granska den mäktiga filmproducenten Harvey Weinstein visar sig uppväxten vara avgörande.

DN:s Matilda Voss Gustavsson intervjuar honom.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

Bild 1 av 13
Foto: USA Today Network
Bild 2 av 13 Skådespelaren Rose McGowan är den första som träder fram och berättar att hon våldtagits av Harvey Weinstein.
Foto: Matt Licari/AP
Bild 3 av 13 Harvey Weinstein, filmproducenten och Hollywoodgiganten som dömdes till 23 års fängelse.
Foto: John Carucci
Bild 4 av 13 Ronan Farrow är en del av en jättestor syskonskara.
Foto: David Parker
Bild 5 av 13 Den 30 maj 2018 tilldelas Megan Twohey, Jodi Kantor och Ronan Farrow det prestigefulla Pulitzerpriset.
Foto: Bebeto Matthews, Bebeto Matthews
Bild 6 av 13 Satchel – senare Ronan – tillsammans med sin mamma Mia Farrow och Woody Allen, som han i dag alltid benämner med för- och efternamn.
Foto: Brucculeri/REX
Bild 7 av 13 ”Jag hade redan satt mitt professionella rykte på spel”, säger Ronan Farrow om varför han fortsatte med granskningen trotsa att hans chefer bad honom lägga ner.
Foto: Benedict Evans/TT
Bild 8 av 13 Woody Allen.
Foto: Claudio Furlan
Bild 9 av 13 Trettiofem kvinnor som förenades i vad tidskriften kallade för ett ”oönskat systerskap”. Alla vittnade de om att ha blivit drogade och utnyttjade av Bill Cosby.
Bild 10 av 13 Ronan Farrow syns emellanåt tillsammans med sin mamma även på röda mattan – som här på Time 100-galan 2019.
Foto: UPI/Alamy Stock Photo
Bild 11 av 13 Med mamma Mia Farrow på filmfestivalen i Venedig 2004. Han är 16 år och heter fortfarande Seamus.
Foto: Camilla Morandi/REX
Bild 12 av 13 Ronan Farrow syns ofta i skräddarsydd kostym, utstrålande politisk medvetenhet.
Foto: Image Press Agency
Bild 13 av 13 Rose McGowan står i centrum utanför domstolen. Det är den 6 januari 2020 – första dagen av rättegången mot Harvey Weinstein.
Foto: Matthew McDermott/Polaris