Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

”Han var glad och på gott humör”

01:38. Tim Bergling, mer känd som artisten Avicii, är död. Han hittades död i Muscat i Oman.

Tim ”Avicii” Bergling åkte till Oman på Arabiska halvön för att umgås med vänner, enligt New York Times

– Jag träffade honom i fredags och nu är han borta. Det är svårt att fatta det, säger Maitrai Joshi i Muscat som spelade på det hotell där Tim Bergling bodde.

Tim Bergling påträffades död i fredags eftermiddag, lokal tid, i Oman. Han åkte till Oman för att umgås med sina vänner, enligt New York Times som hänvisar till presskontakten Diana Baron. 

Discjockeyn Maitrai Joshi i Muscat i Oman spelar på Muscat Hills Resort varje fredag. Förra fredagen såg han någon som han tyckte sig känna igen passera förbi under spelningen:

– Jag tänkte ”wow, är inte det där Avcii!” Jag kunde inte förstå att han var i Muscat men vågade inte fråga så jag bad en vän göra det. Och när det visade sig att det var han så frågade jag om vi kunde ta en bild, berättar Maitrai Joshi för DN.

Maitrai Joshi, till vänster, fick se sin idol Avicii, i mitten, under en spelning som Joshi hade på det hotell där den svenska stjärnan bodde.
Maitrai Joshi, till vänster, fick se sin idol Avicii, i mitten, under en spelning som Joshi hade på det hotell där den svenska stjärnan bodde. Foto: Privat

Under några minuter pratade de två musikerna med varandra och allt verkade bara bra, säger Joshi:

– Han var glad, ja på mycket gott humör. Han sa att det var första gången han var i Oman så jag frågade vad han tyckte och han sa att han inte hade hunnit se så mycket än men att han bestämt sig för att stanna ytterligare åtta dagar och hade förlängt sin vistelse. Han var där med vänner.

– Han verkade mer än bra. Det som har hänt är en chock. Jag kan inte fatta det.

Maitrai Joshi berättar för Expressen att Avicii och hans vänner checkade ut från hotellet i söndags för att resa vidare i landet. 

– De sa att de skulle åka till Omans utkanter, jag vet inte vart, men det finns så många platser och han sa inte precis vart, säger han till Expressen.

Läs också: Avicii är död – blev 28 år gammal 

Läs också: Avicii skapade musik in i det sista 

Läs också: Sara Martinsson: Avicii drog med sig en hel genre till världsdominans 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.