Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Här är årets vinterpratare i P1

Vinterpratarna i P1.
Vinterpratarna i P1. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Mia Skäringer Lázár, Dagny Carlsson och Olof Wretling finns bland de namn som får chansen att återigen hålla låda i P1. På torsdagen presenterades årets Vinterpratare.

I årets upplaga av ”Vinter i P1” återkommer flera av lyssnarnas favoriter från de senaste årens ”Sommar i P1”.

Bland de som medverkar i årets ”Vinter i P1” finns Tommy Ivarsson, som var lyssnarnas önskevärd i somras och då talade om sorgen efter sin bortgångne son. Hans Vinterprat sänds sist av de åtta – på nyårsdagen.

Inleder årets vinterserie på juldagen gör skådespelaren Mia Skäringer Lázár. Skådespelaren Olof Wretling, vars program sänds på nyårsafton, medverkar för sjätte gången i ”Vinter i P1”.

Även den 105-åriga bloggaren Dagny Carlsson, skådespelaren William Spetz, pastorn Tomas Sjödin, journalisten Magda Gad och artisten Emil Jensen är med.

Alla program sänds i P1 13.00 och 22.05 mellan juldagen och nyårsdagen, och i appen Sveriges Radio Play.

”Vinter i P1”-värdar 2017

25/12: Mia Skäringer Lázár

26/12: Dagny Carlsson

27/12: William Spetz

28/12: Tomas Sjödin

29/12: Magda Gad

30/12: Emil Jensen

31/12: Olof Wretling

1/1: Tommy Ivarsson

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.