Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 14:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/har-ar-storsta-snackisarna-fran-kvallens-oscarsgala/

Film

Här är största snackisarna från kvällens Oscarsgala

Joaquin Phoenix under tacktalet.
Joaquin Phoenix under tacktalet. Foto: Kevin Winter/AFP

Självironiska katter, en gravallvarlig Joaquin Phoenix och en mobbad miljardär tog alla plats under årets Oscarsgala.

Här är nattens största snackisar.

Rebel Wilson och James Corden.
Rebel Wilson och James Corden. Foto: Richard Harbaugh/AFP

Självironisk duo

”Cats”-skådespelarna James Corden och Rebel Wilson, utstyrda i fluffiga kattkostymer, roastade sin egen utskällda film under galans mest självironiska ögonblick. De presenterade priset för bästa visuella effekter genom att klösa micken och säga: ”Ingen förstår betydelsen av bra visuella effekter än vi!”

Steve Martin och Chris Rock.
Steve Martin och Chris Rock. Foto: Rob Latour/REX

Mobbad miljardär

Amazon-bossen Jeff Bezos stod i skottlinjen för en rad träffsäkra skämt från öppningsduon Steve Martin och Chris Rock, bland annat sade de att ”Jeff Bezos är så rik... han har skilt sig och är ändå fortfarande den rikaste mannen i världen. Han såg ’Marriage story’ och trodde att det var en komedi.”

Joaquin Phoenix.
Joaquin Phoenix. Foto: Richard Harbaugh/AFP

”Joker”-stjärnans tacktal inget skämt

Sexism, rasism, hbtq-rättigheter, ursprungsbefolkning, djurrättsfrågor, klimatkris, orättvisor, rovdrift av naturen, den bortgångna brodern River Phoenix. ”Joker”-stjärnan Joaquin Phoenix emotionella tacktal rymde det mesta. Och, inte minst, en indignation över hur människan behandlar kossor ”vi inseminerar en ko, stjäl hennes bebis och tar mjölken som är avsedd för kalven för att hälla i kaffet och ha till müslin”. 

Diane Keaton tillsammans med Keanu Reeves.
Diane Keaton tillsammans med Keanu Reeves. Foto: Mark Ralston/AFP

Diane Keatons normbrytande stil

Stilikonen Diane Keaton gick som vanligt sin egen väg. När de flesta yngre kollegor tävlade om att visa hud klev hon ut på scenen för att dela ut pris klädd för det kyliga vädret i lager-på-lager – svart polo, smårutig kavaj och storrutig långkappa. Plus filthatt.

Adam Sandler.
Adam Sandler. Foto: Tommaso Boddi/TT

Adam Sandlers Oscarsdiss 

Helgens roligaste tacktal kom inte på Oscarsgalan. Det pratas fortfarande om Adam Sandlers ironiska tacktal på Independent spirit awards. Många menar att den amerikanska komikern snuvades på en Oscarsnominering för sin lysande insats i bröderna Safdies hyperstressiga Netflixfilm ”Uncut gems”. 

Så här sa Sandler när han tog emot priset för bästa manliga skådespelare: ”Så låt oss hoppas att alla dessa fjäderhåriga skitstövlar till motherf—-ers får sina Oscar imorgon kväll. Deras vackra yttre kommer att blekna med tiden, medan våra ‘oberoende’ personligheter kommer att skina för evigt”

Läs mer:

Helena Lindblad: Oscarsgalan är festen där män älskar varandra så mycket

Storslam för ”Parasit” på Oscarsgalan

Oscarsgalan: Tio utropstecken på röda mattan

Nicholas Wennö: Det enda som inte åldras är Oscarsgalans åldersfixering