Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-20 20:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/hasse-alfredson-fordes-till-sista-vilan/

Kultur

Hasse Alfredson fördes till sista vilan

03:12. Filmskaparen, komikern och författaren Hans "Hasse" Alfredson begravdes på Skogskyrkogården i Stockholm på fredagsförmiddagen. Ceremonin fick ett känslosamt slut när kända artister som Tommy Körberg, Peter Dalle och Monica Dominique kom ut från kapellet, sjungandes Hasse Alfredssons sång ”Hur glad får man va?”
Bild 1 av 3 Tina Ahlin, Peter Dalle, Tommy Körberg och Jan Bergnér musicerar vid Hans Alfredsons begravning i Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården i Stockholm.
Foto: Fredrik Sandberg / TT
Bild 2 av 3 Hans Alfredsons begravning i Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården i Stockholm.
Foto: Fredrik Sandberg / TT
Bild 3 av 3 Här är Hans Alfredson fotograferad i sin skrivarstuga som ligger i Vitabergsparken, 2011 när han fyllde 80 år.
Foto: Victor Lundberg /TT

Det var lättsamt och musikaliskt, när vänner och anhöriga tog farväl av filmskaparen, komikern och författaren Hans "Hasse" Alfredson.

– Om jag haft någon teaterpappa så är det Hasse. Hade jag inte haft honom hade jag kanske inte börjat med det här, säger skådespelaren Peter Dalle.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in