Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-22 14:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/hbo-ligger-nere-timmarna-efter-premiaren-av-game-of-thrones/

Kultur

HBO låg nere – timmarna efter premiären av Game of thrones

Timmarna efter premiären av ”Game of thrones” kraschade strömningstjänsten HBO Nordics sajt. Foto: HBO via AP

Natten mot måndag släpptes det första avsnittet av ”Game of thrones” sista säsong. Men bara timmarna efter premiären kraschade strömningstjänsten HBO Nordics sajt på grund av tekniska problem. 

Rätta artikel

På måndagsmorgonen möttes användare av strömningstjänsten, såväl på hemsidan som i appen, av ett felmeddelande: ”Nere för underhåll”, står det och följs av: ”HBO är för närvarande otillgängligt. Vänligen försök igen om en liten stund.”

Karin Larsdotter, presskontakt på HBO Nordic, bekräftade på måndagsmorgonen för DN och flera andra medier att det var tekniska problem som låg bakom:

”Vi kan bekräfta att det dessvärre har inträffat oväntade tekniska problem just nu. Vi ber om ursäkt för detta och arbetar hårt med att lösa problemet så snart som möjligt. För att få uppdateringar rekommenderar vi våra kunder att följa oss via Facebook eller kontakta vår kundtjänst.”‚ skrev Karin Larsdotter i ett mejl.

På Facebook kommenterade HBO Nordic problemen: ”Vi ber om ursäkt, men vi upplever beklagligen tekniska problem på grund av invasionen av de dödas armé. Var tålmodiga så uppdaterar vi er när fienden är besegrad och tjänsten fungerar igen.”

Vid 10.30-tiden på måndagen började tjänsten fungera igen. ”Vi övervakar tjänsten noggrant”, skriver Karin Larsdotter i ett mejl till DN.

Recension: Så var första avsnittet av ”Game of thrones” sista säsong