Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-30 01:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/helena-lindblad-har-ar-veckans-basta-tv-serier-3/

Kultur

Helena Lindblad: Här är veckans bästa tv-serier

Rapparen och aktrisen Awkwafina i ny serie.
Rapparen och aktrisen Awkwafina i ny serie. Foto: ©Comedy Central/Courtesy Everett Collection

En komisk slacker i Queens, ett apokalyptiskt flygdrama på franska och en andra gåtfull säsong av ”Homecoming”. Helena Lindblad tipsar om tre sevärda nya tv-serier.

”Awkwafina is Nora from the Queens”.
”Awkwafina is Nora from the Queens”. Foto: Paramount +

”Awkwafina is Nora From Queens”

(Paramount +)

Serieskapare: Nora Lum
I rollerna: Nora Lum, BD Wong 

Rapparen och aktrisen Awkwafina (Nora Lum) syntes i vintras i en stark roll som rotlös exilkines i fina ”Farewell”. Tidigare är hon känd för mer publikfriande verk som ”Oceans 8” och ”Crazy rich asians”. I sin första egna, självbiografiskt färgade komediserie backar hon bandet till sina rötterna i Queens. Opretentiöst skruvat, ibland träffsäker och charmig underhållning.

 

”Into the night”
”Into the night” Foto: Netflix

”Into the night”

(Netflix)

Serieskapare: Jason George
Med: Pauline Etienne, Laurent Capelluto

Belgiens första originalserie för Netflix tar ut svängarna rejält. Tajmningen är kanske sådär, beroende på hur mycket dystopi man tål denna Coronavår. Ett nervkittlande, franskspråkigt flygdrama mot en apokalyptisk fond där jordens invånare totalhotas av ett dödligt solfenomen. ”Falsk identitet”-skådespelarna Pauline Etienne (Céline) och Alba Gaïa Bellugi (Prune) finns på rollistan.

 

”Homecoming 2”
”Homecoming 2” Foto: Amazon Prime

”Homecoming 2”

(Amazon Prime)

Serieskapare: Micah Bloomberg, Eli Horowitz, Sam Esmail
Med: Jaelle Monáe, Hong Chau m fl

Den poddbaserade ”Homecoming” var ett rafflande stycke gåtfull konspirationsthriller där en nedtonad Julia Roberts lyste som terapeut för pts-drabbade soldater. Andra säsongen förefaller dock ta helt egna vägar storymässigt, även om det finns vissa kopplingar bakåt. Janelle Monáe, Chris Cooper och Joan Cusack är några nya namn på rollistan som man gärna ser. Premiär 22 maj.