Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Hemlighetsmakeri kring Depeche Modes långa besök i Stockholm

Bilden på Depeche Mode är inte från besöket i Stockholm.
Bilden på Depeche Mode är inte från besöket i Stockholm. Other: IBL

Depeche Mode har på fredag världsturnépremiär för sin globala "Spirit"-turné på Friends Arena. Bandet är dock redan på plats i Stockholm under visst hemlighetsmakeri.

Vad sysslar syntkillarna med i Stockholm?

– De har repat på Friends Arena och det ryktas om ett mindre framträdande under onsdagen, de har tidigare gjort små uppvärmningsspelningar i bland annat Paris, Berlin och Glasgow, säger Martin Sernestrand som sett bandet ett femtontal gånger och skrivit boken "Depeche Mode i Sverige 1982–2016".

Vad väntar du dig av konserten på fredag?

– Den blir nog ganska lik uppvärmningskonserterna med relativt sparsamma scenlösningar och ljusarrangemang, men hur scenbygget kommer att se ut är svårt att veta eftersom de hittills spelat i små klubblokaler med begränsat utrymme. Det är dock jäkligt dyrt att bygga upp en stor scen och därför krävs det att man turnerar väldigt länge för att det ska bli lönsamt, jag tror inte att bandet längre vill turnera så mycket.

Depeche Mode bildades 1980 - om fem år samtliga medlemmar 60 år, hur många skivor och turnéer återstår?

– Jag har en känsla av att det här kan vara näst sista eller sista skivan och turnén – följer de sin normala utgivningstakt så släpps ju nästa album först 2021.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.