Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-03 10:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/henrik-brandao-jonsson-portugiserna-uppfann-den-transatlantiska-slavhandeln/

BÖCKER

Henrik Brandão Jönsson: Portugiserna uppfann den transatlantiska slavhandeln

Henrik Brandão Jönssons fjärde bok handlar om den portugisiska kolonialismen. Själv noterar han likheter mellan svensken och portugisen. ”Båda ses som lite tillknäppta och sorgsna, men lever upp när de reser utomlands”.
Foto: Dado Galdieri

Portugal, i dag ett av Europas fattigaste länder, var en gång en kolonial stormakt som uppfann den transatlantiska slavhandeln. Med utgångspunkt i de sju dödssynderna synar författaren och DN-journalisten Henrik Brandão Jönsson landets koloniala arv i nya boken ”Där solen aldrig går ned”.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.