Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 03:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/hilary-mantel-jag-vill-fanga-ogonblicket-da-allt-forandras/

KULTUR

Hilary Mantel: Jag vill fånga ögonblicket då allt förändras

”Jag är fascinerad av personliga förvandlingar och politiska revolutioner”, säger Hilary Mantel. ”Som författare vill jag befinna mig i gränslandet mellan politik och psykologi.”
”Jag är fascinerad av personliga förvandlingar och politiska revolutioner”, säger Hilary Mantel. ”Som författare vill jag befinna mig i gränslandet mellan politik och psykologi.” Foto: Mark Earthy

Med ”Wolf Hall” och ”För in de döda” har brittiska Hilary Mantel gjort dundersuccé och förnyat den historiska romanen. DN:s Carin Ståhlberg möter författaren som skildrar maktkamperna i Henrik VIII:s blodiga hov.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.