Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 17:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/historia-ar-den-nya-hitten/

KULTUR

Historia är den nya hitten

Bild ur "The danger tree", en av allt fler utställningar som med augmented reality presentererar historiekunskaper och konst i förening.
Bild ur "The danger tree", en av allt fler utställningar som med augmented reality presentererar historiekunskaper och konst i förening. Foto: Marc Marot/Scarlett Raven

I en allt mer korkad och faktaresistent värld svarar det redan heta historieintresset  med ett mer upplevelsebaserat uttryck. Augmented- och virtual reality-utställningar samsas med poddar, tv-program och långa historikerturnéer, skriver DN:s Johanna Paulsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.