Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 18:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/historien-om-pojkarna-i-grottan-ska-bli-film/

KULTUR

Historien om pojkarna i grottan ska bli film

”Välkommen hem, bröder”, står det på en reklamtavla föreställande de tolv pojkarna och deras fotbollstränare som blev fast i grottan i Tham Luang men som nu har räddats.
”Välkommen hem, bröder”, står det på en reklamtavla föreställande de tolv pojkarna och deras fotbollstränare som blev fast i grottan i Tham Luang men som nu har räddats. Foto: TANG CHHIN SOTHY/AFP

De senaste tre veckorna har omvärlden följt historien om de tolv pojkarna och fotbollstränaren som blivit fast i den thailändska grottan Tham Luang. Nu, när alla tretton slutligen räddats ur grottan, ska nyhetshändelsen bli Hollywoodfilm – och filmbolaget Pure Flix vill ha rättigheterna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.