Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-29 18:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/hon-vill-lara-oss-att-stada-infor-doden/

Kultur

Hon vill lära oss att städa inför döden

Margareta Magnusson vill äga så lite saker som möjligt. Nu för tiden köper hon helst blommor och växter. ”Blommorna dör av sig själva, det är bra. Jag älskar blommor och köper nya varje vår, och vissnar en kan man köpa sig en annan. Och det är bekvämt också, för när det blir kallt och de inte vill vara med längre så försvinner de bara. Det tycker jag är käckt.”
Margareta Magnusson vill äga så lite saker som möjligt. Nu för tiden köper hon helst blommor och växter. ”Blommorna dör av sig själva, det är bra. Jag älskar blommor och köper nya varje vår, och vissnar en kan man köpa sig en annan. Och det är bekvämt också, för när det blir kallt och de inte vill vara med längre så försvinner de bara. Det tycker jag är käckt.” Foto: Alexander Mahmoud

Vi blir allt mer pryltokiga. Därför är det bra att komma i gång i tid, tycker konstnären Margareta Magnusson. 82-åringens debutbok om döstädning har sålts till 20 länder innan den ens är utgiven på svenska.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in