Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-21 13:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/hov1-blir-lite-som-en-algoritm-fran-en-stromningstjanst/

Skivrecensioner

Hov1 blir lite som en algoritm från en strömningstjänst

Hov1 glimtar till av charmig, ungdomlig entusiasm ibland. Foto: Magnus Andersson/TT

Hov1 kombinerar två av landets bredaste genrer – nostalgisk arenaindie och lätt-hiphop – och utvecklas mest genom att utöka antalet klumpiga sexskildringar.

Popmusik handlar ofta om att plussa ihop influenser och förhoppningsvis få ut mer än den förväntade summan, men Hov1:s tredje album ger bara exakt utfallet om man adderar två av våra bredaste nationella genrer – nostalgisk arenaindie och lätt-hiphop. Inte en decimal mer.

”Montague”, döpt efter ”Romeo & Julia”, är ljudet av en strömningstjänst-algoritm som ”skönt”, men tondövt, försöker kommunicera med en. ”Lyssnar du på Veronica Maggio och Lorentz, då kanske du även gillar Hov1?”

Resultatet är inte nödvändigtvis dåligt, det glimtar till av charmig, ungdomlig entusiasm ibland, men ganska onödigt när ovanstående referenser redan finns. Den utveckling gruppen visar på ”Montague” innebär mest fler klumpiga sexskildringar. En textrad som ”hon är inte blyg så nu knullar vi i dagsljus” borde kunna utmana om vinsten i Library Reviews ”Bad sex in fiction”-pris.

Bästa spår: ”Svartsjuk”

 

Läs fler musikrecensioner av Mattias Dahlström, till exempel om hur Selena Gomez ofelbart hamnar i minsta-gemensamma-nämnare-pop.