Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-31 09:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/humorns-herrklubbar-lever-farligt-nar-kvinnorna-star-upp/

KULTUR

Humorns herrklubbar lever farligt när kvinnorna står upp

Bild 1 av 4 Johanna Wagrell vann årets upplaga av Comedy queen. ”Det är viktigt att visa att det finns kvinnor i branschen. Den debatten är vi inte klara med. Det är så många kvinnor som börjar med ståupp nu och vi måste få dem att stanna kvar”, säger hon.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 2 av 4 Comedy queen-juryn sammanträder. Mårten Anderssons humorklubb Raw var en av tävlingens arrangörer. Nu i veckan meddelade komikern att han lägger ner klubben efter tio års verksamhet.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 3 av 4 Under våren har komikerna Pernilla Hammargren och Amanda Lindholm haft fullsatt på sin feministiska humorklubb Stand up yours. När de blir fotograferade passerar hunden Eddie som gärna vill vara med och leka.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 4 av 4 DN:s Andreas Nordström blir uppdragen på scenen av konferencier Maria Lundqvist.
Foto: Thomas Karlsson

Är du rolig lille vän? När Andreas Nordström undersöker den svenska komikerbranschen står det klart att det fortfarande är männen som bestämmer vad som är humor. Men det finns en motståndsrörelse.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in