Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 11:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/humorns-herrklubbar-lever-farligt-nar-kvinnorna-star-upp/

KULTUR

Humorns herrklubbar lever farligt när kvinnorna står upp

Bild 1 av 4 Johanna Wagrell vann årets upplaga av Comedy queen. ”Det är viktigt att visa att det finns kvinnor i branschen. Den debatten är vi inte klara med. Det är så många kvinnor som börjar med ståupp nu och vi måste få dem att stanna kvar”, säger hon.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 2 av 4 Comedy queen-juryn sammanträder. Mårten Anderssons humorklubb Raw var en av tävlingens arrangörer. Nu i veckan meddelade komikern att han lägger ner klubben efter tio års verksamhet.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 3 av 4 Under våren har komikerna Pernilla Hammargren och Amanda Lindholm haft fullsatt på sin feministiska humorklubb Stand up yours. När de blir fotograferade passerar hunden Eddie som gärna vill vara med och leka.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 4 av 4 DN:s Andreas Nordström blir uppdragen på scenen av konferencier Maria Lundqvist.
Foto: Thomas Karlsson

Är du rolig lille vän? När Andreas Nordström undersöker den svenska komikerbranschen står det klart att det fortfarande är männen som bestämmer vad som är humor. Men det finns en motståndsrörelse.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.