Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 11:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/huvudroller-klara-for-tv-serie-om-kim-wall/

Kultur

Huvudroller klara för tv-serie om Kim Wall

Bild 1 av 2 Rolf Lassgård
Foto: Mickan Palmqvist
Bild 2 av 2 Pernilla August
Foto: Nicklas Thegerström

Inspelningen har börjat, och nu är rollbesättningen för huvudrollerna i tv-serien om Kim Wall – den svenska journalisten som försvann i Öresund och återfanns mördad – officiell, rapporterar Expressen.

TT Text

Søren Malling, Pilou Asbæk, Pernilla August och Rolf Lassgård är fyra av de välkända skådespelarna som ska medverka i serien ”Utredningen” som får premiär i SVT 2020.

Pernilla August och Rolf Lassgård spelar Kim Walls föräldrar Ingrid och Joachim Wall.

Dramatiseringen, som produceras av Miso Film i samproduktion med Outline Film för TV2 Danmark, SVT och Viaplay, har skapats i samarbete med journalistens föräldrar och utgår från utredningsledare Jens Möllers arbete kring fallet.

Kim Wall var en svensk frilansjournalist, född 1987 i Trelleborgstrakten. Wall arbetade för flera internationella tidningar och hon rapporterade från exempelvis Sri Lanka och om turismen i jordbävningsdrabbade Haiti.

Journalisten hittades död i augusti 2017. Danske ubåtsbyggaren Peter Madsen dömdes av Köpenhamns byret (tingsrätt) till livstids fängelse för mord. Påföljden överklagades till landsretten (hovrätten), som fastställde livstidsstraffet.